Best of the Web 2010 ifølge Arhimuse.com

Share Button

Så er årets bedste museums- og arkivhjemmesider blevet kåret igen. I år indenfor ikke mindre end tolv kategorier: “Education”, “Exhibition (Honourable Mention)”, “Exhibition”, “Innovative”, “Long-lived”, “Museum Professional”, “Podcast”, “Research”, “Small”, “Social Media”, “People’s Choice” og “Best Overall”

Jeg har kigget lidt mere indgående på flere af vinderne, men især MoMA’s “meetme” (vinder i katagorien “Education”), som er et museumsprojekt med fokus på formidling til demente og deres pårørende. Jeg er dog noget i tvivl om, om web-delen (og det er vel den, der bedømmes her…?) er SÅ banebrydende. Den minder ret meget om ArtBabble (vinder i kategorien “Best Overall”) idet der er lagt ret professionelt producerede videoer op, som kan afspilles. På “ArtBabble” lægges der i høj grad op til, at brugerne kommenterer på videoerne (brugerinddragelse i bedste web 2.0-ånd), mens det på “meetme” blot er mulighed for afspilning. Filmene og de ret personlige historier på “meetme” er utroligt rørende, nærværende og åbner også for et nyt syn på denne målgruppe. Set i den sammnehæng er sitet med til at formidle og dokumentere en ret banebrydende ny måde, at bruge og tænke kunstmuseet på – set fra mit synspunkt.

Omtale af én af de andre vindere kan læses her