The Secret Dancer på Tate Kids

Share Button

Sitet Tate Kids og delelementer på sitet har fået og været indstillet til flere udmærkelser. Bl.a. fik sitet sidste år vinderprisen for bedste site i kategorien Education af Museums and the Web Community. Sitet som helhed består af en række delelementer, hvor spillet ”The Secret Dancer” blot er et delelement (http://kids.tate.org.uk/games/secret-dancer/). Spillet er en hybrid mellem film og spil. Det styres af en fortælling om Edgar Degas’ statuette ”Little Dancer”, 1880-81 (på dansk ”Danserinde med balletskørt, fjorten år” ). Fortællingen/narrationen har en bærende funktion i spillet, ligesom også lyduniverset spillet en væsentlig rolle. Spillet består af syv scener/filmsekvenser og et modul, hvor man kan zoome ind på forskellige dele af statuetten. I filmsekvenserne er indlagt opgaver, som brugeren skal løse for at kunne gå til næste sekvens (med mindre man, som på illustrationen her går til oversigten, hvor man kan springe i forløbet). Opgaverne består af
• at finde, følge og klikke på ”The Little Dancer”, mens filmen kører
• løse kodede beskeder (problemregning) og taste løsningen ind (så døren går op)
• udforske scener, finde og klikke på bestemte genstande
• lægge et puslespil rigtigt sammen
Opgaverne er fuldt integrerede i fortællingen, og altså problemer, der skal løses for at bringe filmens styrende hovedperson videre. Ligeledes er de rent teknisk integreret i filmen, sådan at opgaverne ikke løses i et særskilt felt eller boks udenfor filmmediet. Mens de opgaver, der kræver tid, løses, pauses filmen, og den fortsætter responderende på brugerens løsning af opgaven efterfølgende. Et vigtigt element i filmen er løsningen af puslespillet. Det giver brugeren meget informative oplysninger om den model Degas brugte til sin statuette, ballerinaen Marie van Goethem – ”The Secret Dancer”. Brikkerne til puslespillet får man undervejs, når man finder de rigtige genstande i scenerne, der er derfor en god sammenhæng mellem opgaverne og narrationen i filmen. Et på mange måder helt i top musealt undervisningsmodul.